Aduhaii,Suara “Seng4u” Buat Net1zen Serba Salah Bila Fattah Cover Lagu Iman Mutiara

Aktor Fattah Amin bukan sahaja aktif dalam dunia lakonan sahaja tetapi menceburui bidang nyanyian juga.Antara lagu yang dinyanyikan oleh Fattah termasuklah Wanita Terakhir,Cinderella,Isterimewa,dan banyak lagi.

Meskipun ramai net1zen yang mengkr1t1k suaranya kerana tidak sedap dan banyak menggunakan autotune ketika rakaman,tetapi itu tidak menghalang Fattah untuk terus menyanyi.

Jika sebelum ini kolaborasi antara Alif Satar dan kumpulan Raihan menerusi lagu Sesungguhnya 2019 mencuri tumpuan net1zen. Terbaru,Fattah telah memuatnaik satu video sedang menyanyi bersama Mel Ramlan,seorang penyanyi.

Mereka telah membuat cover lagu daripada kumpulan Raihan iaitu Iman Mutiara.Video yang berdurasi 1:00 itu mendapat lebih 100k tontonan dan pelbagai reaksi daripada net1zen.Nah korang dengar sendiri nyanyian Fattah ni sedap ke tidak

Menerusi Instagram Fattah, dia membuat cover tersebut bersama seorang rakannya. Melalui cover tersebut, mereka mendapat komen yang positif dan neg4tif daripada net1zen dan rakan artis.

#Macam sengau

Sesetengah net1zen menganggap nyanyian Fattah seolah-olah sengau dan tidak sesuai. Mereka juga memberi pandangan bahawa pelakon tersebut sesuai untuk berlakon, berniaga dan model sahaja.

#Tak suka tak payah kutvk

“Tak suka tak payah kutvk.Dia minat nyanyi,dia ikhlas nyanyi lagu ketuhanan.kita banyak-banyaklah bersangka baik”Disebabkan terlalu banyak komen neg4t1f,fan Fattah Amin kemudian meminta net1zen berhenti melemparkan pelbagai kata-kata burvk kepada artis kesayangan mereka ini.

Menurut fan Fattah Amin,di bulan yang mulia ini,lebih baik kita bersangka baik.Lagipun dia nyanyi lagu ketuhanan kan.Bukan lagu yang tak berfaedah.Ada juga net1zen dan rakan artis yang sokong dan suka nyanyian Fattah. Mereka menganggap nyanyian Fattah sungguh ikhlas. Soal vokal, pelakon tersebut boleh belajar dan baiki. Mereka turut menantikan cover Fattah yang seterusnya.Sumber:Fattah Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *