“Alhamdulillah” Lucintaluna Penyanyi Bobo Dimana Sah Berkahwin

Siapa tidak mengenail Lucinta Luna penyanyi yang berasal dari Indonesia yang pernah bergandingan dengan Dato’ Aliff Syukri dalam sebuah lagu yang bertajuk “Bobo Dimana”. Beliau telah memuatnaik gambar dan video dimana beliau mengatakan sah berkahwin.

Jika sebelum ini, heboh kebenaran mengenai hal dia berkahwin. Lucinta Luna dikatakan telah membikin heboh para n3tizen setelah memuatnaik videonya dengan busana pengantin Jawa bersama sang kekasih, seorang lelaki dari Filipina sekitar tiga jam lalu.

Di video itu dapat dilihat Lucinta mengenakan cincin di jari manisnya. Dia juga dilihat duduk bersama sang kekasih yang memakai busana pengantin lelaki bernuansa Jawa.

Lebih heboh apabila video itu menyorot Luna dan kekasihnya mengungkapkan: “Alhamdulillah, sah.”

Belum memberi sebarang konfirmasi mengenai kabar itu kepada media massa, namun pelantun itu dilihat tertangkap meminta maaf kepada seorang rekan yang mengucapkan tahniah buatnya karena selamat berkahwin.

“Iya mbak yu, maaf ya Lucinta married khusus acara keluarga aja. Next acara mewah lagi ku tentuin,” jawab Lucinta via DM (Direct Message) Instagram.

Video:

Sebelumnya, Lucinta mengunggah foto dirinya bersama sang kekasih dan cincin. Dicaptionnya pun dia menulis ‘Alhamdulillah’. Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!bSumber: IG @lucintaluna Via Viral Kami dan Astro gempak

Jom intai Biodata Lucinta. Nama pentas ialah Lucinta Luna dan Tarikh lahir jatuh pada 16 Jun 1992. Umur baru 26 tahun dan Asal dari Jakarta, Indonesia. Pekerjaannya Penyanyi dan Media sosial ialah Instagram @lucintaluna.

Fakta Menarik

#1. Merupakan bekas penari dan model. Kerjayanya sebagai penyanyi dangdut bermula melalui penubuhan kumpulan Duo Bunga bersama seorang lagi ahli iaitu Ratna Pandita.

#2. Kumpulan itu cukup dikenali menerusi tarian yang digelarkan sebagai ‘Bunga Mekar’. Mereka juga pernah mengadakan persembahan di Malaysia dan difahamkan, pengurus kumpulan ini sedang dalam usaha membawa nama kumpulan tersebut ke peringkat antarabangsa.

#3. Bagaimanapun nama Lucinta mula hangat sejak awal 2018 selepas dakwaan yang mengatakan dirinya sebenarnya adalah seorang transg3nder. Beliau juga dikatakan pernah mengikuti rancangan realiti ‘Be A Man’, sebuah program yang membantu untuk mengubah golongan ‘pond4n’ kembali ke fitrah asal.

Malah seorang individu bernama Merlyn Sopjan mendakwa dirinya adalah mentor kepada Lucinta yang ketika itu menggunakan nama Cleo Vitru. Namun sehingga kini perkara itu masih dinafikan Lucinta.

#4. Lucinta mengatakan tubuh yang dimilikinya adalah hasil daripada pelbagai rawatan yang dijalani yang keseluruhannya bernilai Rp1 miliar. Namun dalam masa sama, beliau tetap menegaskan dirinya adalah seorang wanita tulen dan tidak pernah melakukan sebarang pembedahan jantina.

#5. Isu transg3nder mula tersebar selepas Lucinta berkongsi foto int1m bersama aktor Mike Lewis yang juga bekas suami kepada aktres Tamara Bleszynski. Netiz3n memberikan pelbagai reaksi yang mana rata-ratanya tidak menyenangi perhubungan mereka lalu isu transg3ndernya dibangkitkan ke pengetahuan umum.

#6. Kumpulan Duo Bunga dianggotainya yang dahulunya mendapat pelbagai tawaran dari Singapura, Hong Kong hingga Brunei, bagaimanapun mengalami zaman kejatuhan selepas Lucinta terpalit dengan isu transg3nder tersebut. Mereka tidak lagi mendapat tawaran, malah banyak kontrak besar dibatalkan begitu sahaja.

#7. Demi menafikan dirinya transg3nder, Lucinta telah mempamerkan sijil kelahiran beliau kepada umum dengan nama sebenar yang tertulis iaitu Putri Ayluna. Bagaimanapun tarikh pengesahan yang ditandatangani oleh Ketua Penduduk tidak pula ditayangkan. Sumber mengatakan nama sebenar Lucinta adalah Muhammad Fattah.

Sumber: Iluminasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *