Aliff Aziz, Bella akhirnya bercer4i talak satu, Rupanya Bella Dah lama failkan permohonan cer4i

KUALA LUMPUR: Selepas beberapa kali berdepan kontr0versi, termasuk gambar panasnya bersama seorang gadis tersebar di laman sosi4l, Aliff Aziz akhirnya melafaz cer4i t4lak satu terhadap Bella di Mahkamah Rendah Syariah di sini, hari ini.

Sepanjang prosiding berlangsung, pelakon dan penyanyi yang dilihat menangis itu turut bersalaman dengan Bella sebelum melafazkan cer4i pada jam 3.45 petang. Bella atau nama sebenarnya, Dayang Nabellah Awang Astillah selaku plaintif memfailkan permohonan cer4i pada 21 Mac lalu adalah mengikut Seksyen 47 Akta Undang-undang Keluarga Islam (Wilayah-wilayah Persekutuan) Kuala Lumpur 1984, iaitu percer4ian secara baik.

Bella, 25, yang berjubah hitam diwakili peguam Syarie, Nurfarhana Abd Manaf, manakala Aliff, 28, atau nama sebenarnya Mohamad Aliff Aziz tidak diwakili peguam.

Hakim Syarie Izzat Syazli Murshid mensabitkan berlaku percer4ian dengan t4lak satu dan memerintahkan plaintif menjalani tempoh edah selama tiga bulan, mendaftarkan percer4ian mereka di pejabat agama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan dan sijil nikah mereka dibatalkan.

Izzat mengarahkan defendan (Aliff Aziz) supaya membayar n4fkah kepada anak tunggal mereka berusia dua tahun sebanyak RM1,000 setiap bulan ke akaun bank milik Bella bermula Mei ini.

Beliau turut memberi peringatan supaya pasangan itu memberi perhatian kepada anak mereka, Muhammad Ayden, dua tahun. “Kamu sudah berkahwin dan dikurniakan seorang anak. Kamu perlu beri perhatian kepada anak itu. Jangan sebut keburukan masing-masing di hadapan anak,” katanya.

Terdahulu, ketika disoal Izzat alasan bercer4i, Bella memberitahu tiada lagi persefahaman antara mereka dan tidak tinggal bersama lebih tiga bulan lalu. “Alasan lain kerana suami cvrang dan saya mempunyai bukti seperti gambar dan video,” katanya.

Aliff yang berkemeja hitam mengangguk dan bersetuju selepas ditanya Izzat berhubung nafkah dan persetujuannya untuk bercer4i. Mereka berkahwin pada 9 September 2016 itu dikurniakan seorang anak lelaki berusia dua tahun.

Penyanyi dan pelakon kelahiran Singapura itu kembali hangat apabila did4kwa cvrang buat kali ketiga selepas gambar miripnya berswafoto sambil tidak berbaju bersama seorang gadis berpakaian seksi tular baru-baru ini.

Selain gambar, turut tersebar satu rakaman video live Instagram memaparkannya bersama gadis sama dikenali sebagai Nismel itu. Difahamkan, gambar yang dipercayai dirakamkan Nismel itu disebarkan rakan baiknya yang dikenali sebagai Manja ekoran perselisihan faham mengenai hutang.

Terdahulu, Aliff terpalit kontr0versi pada Julai 2017 dengan adik Anzalna Nasir, Afifah. Bagaimanapun, Bella memaafkan perbuatan Aliff hingga kejadian membabitkan pelakon baharu, Oktovia Manrose, sekitar Februari lalu. Sumber bharian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *