Elizabeth Tan Sedang Belajar Agama Termasuk Islam

Setelah baru-baru ini menjalani patch kasar dalam kehidupan pribadinya akibat pemecatan telah memberi inspirasi kepada penyanyi Elizabeth Tan untuk memulakan perjalanan rohani, untuk menjadi lebih baik dirinya sebagai seorang individu. Penyanyi Knock-Knock mendedahkan bahawa dia sedang belajar tentang pelbagai agama, termasuk Islam.

”Saya telah membaca dan menonton banyak video melalui YouTube. Terdapat saluran yang saya tonton di mana kandungan hanya terhad kepada satu agama sahaja. “Dari sana saya cuba mengembangkan pemahaman yang lebih dalam mengenai pelbagai agama,” kata penyanyi dan pelakon berusia 24 tahun itu.

”Walau bagaimanapun, anda perlu dan apabila saya memilih untuk memeluk agama tertentu, saya akan melakukannya dengan kehendak saya sendiri. “Saya mahu memahami agama secara keseluruhannya,” katanya dalam laporan berita baru-baru ini. Elizabeth Tan, atau lebih dikenali sebagai Lizzy yang kini memberi tumpuan lebih kepada lakonannya.

Jika sebelum ini tul4r kisah Lizzy bertudung litup dalam lakonan terbaru beliau bersama Syafiq Kyle, kini vide0 beliau sedang bersolat telah menjadi bualan netiz3n. Walaupun ianya sekadar dalam lakonan, malah terdapat segelintir n3tizen yang berharap Lizzy akan memeluk Islam suatu hari nanti.

Jom baca apa kom3n n3tizen pula;

1. doa yang baik2 jela .. mana tau lepas drama ni dia lebih tertarik untuk mengenali islam .. its one of cara allah bg hidayah buat dia. 2.Salam…Dakwah tu luas….dimana mana dan bila bila…pelbagai cara boleh kita buat mengikut pendekatan yang kita rasa…yang penting mesti beserta niat ikhlas kerana Allah utk berdakwah

3. Mcm dah takde pelakon islam nk berlakon watak mcm tu mmg kne bwuduk dlu sblom sjud syukur..tu ape yg sy thu la..waallualam. Moga diberi hidayah olehNya. Aamiin.. 4. Agreed with you..apa salahnya kita bersangka baik..sebenarnya doakan adalah yg terbaik..manalah tahu bila dia belajar walaupun utk berlakon,hati dia tiba2 terbuka utk mendalami Islam..

what comes to your heart the moment you see this? A good hearted person will straight away feel in his/her heart “semoga Allah bukakan pintu hati dia mendalami Islam.” Selalunya dgn bersujud,one feels something esp the connection with our Creator regardless if he/she is a Muslim or not..say and doa for good things or say nothing at all..the good is from Allah The Almighty the bad is surely from me..may Allah bless us all. Sumber dari ig rotikaya via Newscoviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *