“Lama Sangat Makan Hati“ Mawar Pendam Lama Masalah Dengan Keluarga Mertua,Rumahtangga Sendiri Terkorb4n

Selepas Fizo Omar dan Mawar Karim mengumumkan mengenai pencer4ian mereka, ramai telah mula membuat pelbagai spekulasi mengenai punc4 keretakan rumah tangga yang telah mereka bina selama enam tahun.

Ramai yang sedih melihat pengakhiran hubungan pasangan tersebut, termasuk seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nur Ariana Zulaikha, sempat berkongsi pendapat mengenai isu itu.

Kerana family in lawa keluarga sendiri terk0rban namun, berdasarkan sumber yang didapati ada mengatakan bahawa rumah tangga mereka mula goyah gara-gara tiada sefahaman dengan keluarga mertua. Menurutnya, dia berasa simpati apabbila mengenangkan semula bahawa pasangan tersebut menunggu selama enam tahun untuk memiliki zuriat sendiri, tetapi selepas berjaya membina keluarga, perpisahan pula yang datang.

Kahwin ni tak seteruk dan tak seindah yang korang bayangkan Baginya masalah antara ipar duai ini boleh diselesaikan jika kita sendiri bijak membawa diri, berbuat baik dengan semua orang dan sentiasa bersangka baik dapat mengelakkan daripada perbalahan.

Perkahwinan tu pengorb4nan… Melihatkan anak muda zaman sekarang memikirkan seronoknya berkahwin, wanita itu juga memesan bahawa dalam perkahwinan perlukan peng4rbanan yang besar.

Sumber : Nur Ariana Zulaikha kredit : ohmymedia Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Heboh beberapa hari ini mengenai pencer4ian fizo dan mawar. Jom baca artikel terdahulu. ‘Fizo & Mawar sah bercer4i kerana tiada lagi keserasian sejak beberapa tahun lalu’

Pelakon Fizo Omar dan isterinya, Mawar Karim, sah bercer4i talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat hari ini. Fizo, 34, melafazkan talak satu terhadap Mawar, 30, di hadapan Hakim Syarie Che Abdullah Che Hassan.

Difahamkan, perceraian itu berpunc4 dari masalah keluarga. Mawar memfailkan permohonan cer4i itu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003, pada 5 Julai lalu.

Terdahulu, Che Abdullah bertanya adakah Fizo bersetuju untuk mencer4ikan Mawar. Fizo menjawab dia bersetuju kerana sudah tiada keserasian dan persefahaman di antara mereka sejak beberapa tahun lalu.

Fizo dan Mawar juga saling bermaafan dan bersalaman buat kali terakhir sebagai suami isteri. Hakim kemudian mensabitkan berlaku percer4ian talak satu dan memerintah Mawar menjalani tempoh edah selama tiga bulan, mendaftarkan perceraian mereka di pejabat agama JAIS dan sijil nikah dibatalkan.

Fizo dan Mawar bernikah pada November 2013. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan cahaya mata bernama Wan Maryam yang kini berusia dua tahun. Sumber: Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *