“Lan pun elok sahaja buat persembahan dekat Johor sekarang” Che Ta

Minggu lalu, kecoh di media sosi4l mengenai seorang pelawak terkenal membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas. Berikutan isu tersebut, Lan Pet Pet menerima kec4man hebat oleh n3tizen.

Diminta untuk mengulas mengenai kontrov3rsi terpalit adik iparnya itu, Rozita Che Wan berkata ia merupakan fitn4h besar yang ditimbulkan oleh pihak tertentu. Che Ta juga menyifatkan media sosi4l ibarat dajal kecil menyebar fitn4h.

“Sebenarnya insiden itu bukan perkara besar. Cuma sebab video itu menjadi vir4l. Lan pun elok sahaja buat persembahan dekat Johor sekarang. Inst4gram, F4cebook seperti itu sebenarnya dajjal kecil.

“Perkara seperti ini kalau kita tidak tahu hujung pangkal kedua-dua belah pihak, ia akan jatuh fitn4h,” katanya kepada mStar Online. Terdahulu, tul4r di media sosi4l rakaman CCTV seorang pelawak terkenal yang dikatakan memb3lasah dan men3endang seorang pengawal keselamatan.

Dalam kejadian tersebut, pengawal keselamatan berusia 68 tahun itu c3dera selepas ditvmbuk tiga kali pada bahagian muka serta turut ditendang oleh pelawak lelaki berkenaan.

Sumber mstar via Rotikaya

Artikel berkaitan ‘Tak Dapat Sambutan, Umrah Bersama Lan Pet Pet Ditunda’

Juga kisah sama, Minggu lalu, kecoh di media sosi4l pelawak terkenal, Lan Pet Pet memb3lasah dan seorang pengawal keselamatan warga emas. Susulan insiden tersebut, akaun Inst4gram pelawak tersebut dihujani dengan kec4man dan k0men makian n3tizen.

Bukan itu saja, perkongsian mengenai promosi umrah oleh pelawak itu juga turut diserang n3tizen. Malah n3tizen juga turut menggesa agensi pelancongan yang diwakili Lan itu membatalkan semua kerjasama antara mereka.

Terbaru, agensi pelancongan tersebut mengumumkan pihak mereka terpaksa menunda pakej umrah seperti yang diiklankan oleh pelawak itu. Pengarah agensi pelancongan Ambar Travel & Tours, Nor Aishah Idris berkata, keputusan itu dibuat selepas pelawak itu gagal mengumpulkan jumlah peserta yang diperlukan.

“Pakej umrah itu sebenarnya bergantung pada jumlah peserta yang berminat. Mengikut syarat perjanjian, Lan perlu mencari peserta sendiri. Tapi bila sampai masa, pihak kami dan Lan sendiri gagal mengumpul peserta menyebabkan pakej umrah yang dipromosikan di Instagram itu terpaksa ditunda ke tarikh lain,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, agensi itu menjelaskan kerjasama mereka hanya bersifat sementara mengikut projek yang dipersetujui dan pelawak itu bukanlah duta yang dilantik untuk syarikat mereka. Jelasnya lagi, jika Lan Pet Pet berjaya melaksanakan trip tersebut barulah akan dilantik menjadi duta. Sumber mstar via rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *