Niat Melawat Pesakit Tapi Dituduh sebar kvman Pula, Che Ta minta doktor semak fakta

Gambar yang dimuat naik di laman Instagram Che Ta ketika melawat pes4kit di Hospital Sungai Buloh awal bulan ini. KUALA LUMPUR – Tindakan seorang doktor meningg4alkan k0men berbaur tvduhan kepada pelakon Rozita Che Wan, membuatkan selebriti itu berasa kurang selesa.

Rozita atau Che Ta berkata, perkara tersebut berlaku apabila dia memuat naik gambar di laman Instagramnya ketika melawat pesakit di Hospital Sungai Buloh awal bulan ini.

K0men yang ditingga4lkan oleh Datin Dr. Halina Mohd. Yunos yang juga isteri kepada angkasawan pertama negara, Datuk Dr. Sheikh Muzaphar mempersoalkan mengapa pihak hospital membenarkan Che Ta duduk bergambar bersama pes4kit dengan pakaian yang kononnya boleh menyebarkan kvman.

“Saya tahu adab melawat pesakit dan baju yang saya pakai bukan berbulu, tetapi manik sahaja. Pihak hospital juga telah bertanya terlebih dahulu kepada pesakit jika mereka sudi menerima lawatan daripada saya jadi tindakan saya duduk di atas katil bukan secara suka hati,” jelasnya ketika ditemui pada sesi rakaman JKK Raya di Sri Pentas 2, Shah Alam, semalam.

Tambah Che Ta, dia tidak kisah ditegvr tetapi biarlah kena dengan cara dan setelah diselidik sebaiknya. “Sudahlah tidak mengikuti saya di laman Instagram, masuk ‘rumah’ orang terus kec4m tanpa usul periksa,” luahnya lagi.

Menurut Che Ta lagi, kehadirannya ke hospital tersebut adalah di atas jemputan dan dia langsung tidak menerima apa-apa bayaran kerana ia merupakan aktiviti amal.

“Mereka ada tanya berapa perlu bayar tetapi saya beritahu ini kerja kebajikan kenapa perlu ada bayaran. Saya buat dengan ikhlas tapi ada juga orang yang tidak puas hati hingga menvduh pakaian saya pun boleh sebarkan kvman,” ujarnya lagi.

Terdahulu, Halina meningg4alkan k0men yang berunsur s1ndiran bertanya di manakah unit peny4kit berj4ngkit pada gambar Che Ta. “Mana unit peny4kit berj4ngkit Hospital Sungai Buloh? Tengok ada orang duduk atas katil pesakit dengan baju bulu-bulu nanti sebarkan kvman baru tahu,” tulis k0men tersebut. Sumber kosmo online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *