Seperti Mengetahui Aj4lnya, Bakal Pengantin Muatnaik Cara Solat J3n4zah Di FB Sehari Sebelum K3m4langan

Aj4l m4ut di tangan Allah. Tiada cepat seminit dan tidak juga lewat sesaat, semuanya sudah ditentukan sejak di loh mahfuz.

Impian pasangan muda untuk mendirikan rumah tangga nyata tidak kesampaian apabila seorang bakal pengantin Muhammad Afifi Amiri Mohamad Nawawi, 28 m4ut semalam selepas terlanggar belakang jentera bomba dalam kejadian di persimpangan lampu isyarat Batu 4, Kuala Krai, Kelantan.

Ar wah sepatutnya bernikah pada 22 hb ni bersama suri hatinya, Hazwani namun takdir penentu segalanya

Ar wah m4ut di lokasi kejadian selepas terlanggar belakang jentera bomba di persimpangan jalan

Ar wah yang bakal menikah dengan pasangan pilihan hatinya, Hazwani Hanafi pada 22 Mac, Jumaat akan datang di Kampung Parang Putting, Pengkalan Chepa, Kota Bharu nyata membawa kesedihan yang bukan sedikit untuk ahli keluarga dan sebelah pasangannya apabila dikatakan meningg4l di lokasi kejadian selepas terlanggar belakang jentera tersebut.

Kad jemputan sebelah perempuan turut beredar di media sosi4l, begitu juga majlis di sebelah keluarganya yang akan diadakan pada 30 Mac akan datang ini.

Dalam pada itu, apa yang amat menyedihkan, sehari sebelum kem4langan itu berlaku, ar wah Muhammad Afifi atau dikenali sebagai Putera Afifi di laman sosi4lnya sempat berkongsi post cara-cara solat jen4zah yang mana menurut ar wah ia adalah fardu kifayah yang kita wajib belajar.

Ar wah sempat berkongsi cara belajar solat jen4zah, seolah tahu aj4lnya bakal tiba sehari sebelum kejadian.

Malah k0men-k0men rakan yang mengenalinya turut berkata, arwah cukup dikenali kerana begitu mudah menguntum senyuman dan tidak pernah lokek untuk tersenyum kepada sesiapa pun.

Ketua Balai dan Penyelamat Tunjong, Pegawai Bomba Kanan 1, Zainal Fitri Husain, berkata jentera bomba yang menyalakan lampu kec3masan dan siren ketika itu ingin menghala ke Ketereh selepas menerima panggilan kecemasan berhubung satu kemal4ngan jalan raya.

“Sebaik tiba di lokasi, lampu isyarat sudah bertukar warna hijau dan kenderaan lain di hadapan jentera mulai bergerak. Apabila jentera ingin membelok ke kanan, sebuah motosikal dari arah bertentangan tiba-tiba mer3mpuh di bahagian kiri menyebabkan penunggangnya terjatuh,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

M4ngsa mengalami kec3deraan p4rah di bahagian kepala serta paha dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian dan  berasal dari Tendong, Pasir Mas. Ar wah juga ada muat naik perkongsian mengenai cara solat j3nazah menerusi akaun Facebook miliknya semalam.

Sementara itu, Ketua Polis daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Al-Fatihah untuk ar wah dan semoga r0hnya di tempatkan di kalangan orang beriman. Sumber remaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *